Året 2013 - hästen

° Qultus vilade halva januari och halva februari efter en klockren veterinärbesiktning! Vila för att bygga upp sig, vila upp sig och tänka, framförallt tänka!
 
° Han sattes igång ganska kvickt i mitten på februari sedan för att kunna börja tävla sedan igen.
 
° Första tävlingen gick av stapeln på Södertälje RK, allsvenskan, dock deltog jag inte i laget denna dag. Vi hoppade runt en felfri runda på 1,00m sen åkte vi hem igen, nöjda!
 
 
° Vi åkte till Botkyrka någon helg därpå, hade två okej rundor, han var vild minns jag! Rambo är såklart med, som alltid!
 
 
° Tävling tre för terminen var på Järfälla ridklubb, många lagkamrater var där och hejade eftersom en stor del av startfältet bestod av SoRKare! Qultus gjorde en felfri runda i 1,00m, jag var kass!
 
° Vi åkte på Pay & Jump i Sigtuna, startade vår första 1,10! Emil var med också och hoppade 50 cm med Cecilia. Qultus var vild igen haha.
 
 
° Omgång två på allsvenskan gick i Rimbo, denna gång var vi med, rida på tid, gud vad kul sa vi och gasade järnet! Två skitpet fick vi med oss lagklassen och ett i individuella klassen, en 1,10!
 
° Sedan dags för hemmatävling och vi hoppade 1,05 och 1,10, jag red skitdåligt och vi petade ett i varje klass..
 
° Första utomhus tävlingen var på Jump Club, en 1,00 och en 1,10. Med en felfri första klass och ett pet i andra klassen, mycket roligare att tävla utomhus!
 
° Vårt lag gick till final, vi var på finalomgången på Rådmansö! Jag skulle inte startat laget men Sanna kom inte iväg med sin häst så vi hoppade ändå! Två pet i individuella klassen och ett pet i lagklassen. De övriga lagmedlemmarna hade också rivningar så vi kom inte så bra till, haha!
 
° Tävlingen därpå var stora Märsta! Två dagars-tävling för vår del, fredag och lördag. Fredagen red vi två 1,00m och var felfria i båda. Qultus första gång han var felfri två klasser på rad! Lördagens 1,10 gick bra tills sista hindret som vi rev! Otur!
 
 
° På Nationaldagen tävlade vi dressyr på hemmaklubben! Första gången vi åkte helt själva på tävling också, utan mamma som groom! Tävlade en LC:1 och LB:2 med två godkända resultat!
 
 
° Några helger senare var det vårterminens sista tävlingshelg. På Vallentuna ridklubb! Lördag och söndag startade vi, 1,00 och 1,10 på lördagen och 1,10 på söndagen! Felfri i lördagens klasser och första felfria 1,10! Söndagen gick sämre, men ändå inte dåligt, som vanligt var det piloten som sabbade det hela..
 
 
° Paus i tävlandet så red vi ut mycket, speciellt med Linda!
 
 
° Under sommaren gjorde jag även en rosettavla!
 
 
° Höstterminen började på Tierps ridklubb. Debut i 1,20 efter ett pet i 1,10. Lång väntan gav trött ryttare och häst, slutade med uteslutning efter för många hinderfel.
 
° Sista tävlingen i stockholm var på Aspvik, underbar anläggning. Två ner i 1,10. Och första felfria 1,20! Klockren runda, fantastisk häst och bra coach med också, bästa Eva!
 
 
° Flytt till Skåne, 10 långa timmar tog det och ett stopp då hästen vägrade kissa i transsporten!
 
 
° Vi starade vår första tävling i Skåne i Eslöv, 1,10 och 1,20! Två felfria rundor och kvalad till 1,30! Hade asbra groom med mig såklart!
 
 
° Vi tävlade en dressyrtävling, LB:2, han var fin på framridningen och dog på banan! Gick som det gick..
 
° Vi var och red på Flyinges täckta bana en morgon! Härligt!
 
 
° Vi löshoppade hemma i ridhuset, Qultus avslutade på 1,50!
 
 
° Tävlade på Flyinge RF, 1,15 och 1,20. Gick sådär, inomhussäsnong igen och dålig tajming och känsla genom båda klasserna.
 
° Hoppade en Pay & Jump på Flyinge HSK 1,20. Stark häst, dålig känsla...
 
 
° Sista tävlingen gick på Flyinge HSK en nationell 1,20 bara för "skoj" gick också väldigt dåligt! Och allt självförtroende försvann med det.
 
° Ringde och pratade med min tränare, la upp en plan för att bygga upp detta dåliga till något bra igen, väda på glaset liksom. Vi har hoppat mycket styrkeövningar, småhinder och så flera gånger i veckan. Vi har bytt bett, och testa många olika saker. Har hopptränat för Astrid en gång till som gick väldigt bra! Vi har hittat ett bett som han verkar trivas på. Metal i munnen är inte hans grej!
 
Nu väntar en besiktning i januari och sedan vila!
 
 

Kommentera här: