Longing-day

Efter två ganska så intensiva dagar för hästarna med hoppning så var det en välbehövlig longeringsdag idag! Alla hästar skulle longera och de unga och nya skulle löshoppas! Många varv snurrandes inne i ridhuset och mycket annat har också hunnits med så som fix av sadelkammaren och badning av lilla Elsa. Skönt med en mellandag som är lite lugnare och nästan ingen utrustning som används utom nått träns och benskydden. 
 
Hästarna longeras oftast väldigt enkelt, efter tuffare vecka så longeras de endast i grimma för att få igång blodgenomströmningen i kroppen och bli av med en del slaggprodukter i kroppen. Ska de arbetas på linan används en gjord och en "gummisnodd" (halsförlängare) som fästs på ett väldigt smidigt sätt för att kunna ställa igenom innersidan utan att yttersidan lämnas fri. Enkelt att korrigera för mer eller mindre böjning i bålen också. Så har de flesta longerats idag faktiskt. Och jag tog mig en liten promenad med Elsa också i solen i hopp om att hon skulle torka efter badet... Torr? NÄ!
 
Kvällen spenderas i sängen, det sista av muskelvärken ska bort nu så jag är pigg och fräsch till nästa vecka! Imorgon blir det nog en hel del att göra då alla hästar ska motioneras och som det ser ut just nu så verkar banan torka upp igen så den går att använda. Blir så hemskt trångt innei ridhuset när 6 personer rider samtidigt och någon ska longera fram en häst till Ivo eller Linn. 
 
 

Kommentera här: