Sista arbetsdagen på SATS Väsby

Nu sitter jag här, 25 min innan mitt sista pass på SATS Väsby. Sista passet innan jag blir tjänstledig! Jag har redan jobbat morgonpasset och sedan tränat och nu ätit middag och sitter och smälter maten.

Det är så oerhört viktigt med egen träning när man håller på med ridning, eller ja vilken idrott som helst egentligen. Dels mår man bra, man känner sig pigg och fräsch! Och som för min del som är svag i ryggen så är det ett måste om min kropp ska hålla.
Idag körde jag igenom nästan hela kroppen faktiskt, biceps, triceps, bröst, ben, rygg och mage! Jag har ganska dålig hållning, funderar på att köpa en sån där för hållningen från PS of Sweden, var extrapris sist jag kollade :)Ja, idag är det 28 dagar kvar till flytt, tiden rinner iväg!

Igångsättning

Senaste dagarna har jag satt igång Qultus efter hans 14 dagars vila. Skriver lite kort om vad jag gjort och varför.
 
Torsdag: Longering samt lite lösgalopp, dels för att kunna se om han ändrat sitt steg något eller om jag kunde några ojämnheter innan jag sitter upp. Såg ingenting och han var ganska busig och bockade fint i galoppen, så han fick även bocka av sig utan lina vilket han gjorde, han pep och hoppade och bockade som en tok! Kul att se att han är så glad!
 
Fredag: Uteritt med böjning och ställning på rakt spår, busig och fin!
 
Lördag: Lätt arbetspass på banan, för att känna igenom sidorna och se följsamheten. Inte alls så bråkig i munnen som har var innan vilan eller så var jag mer avslappnad, säkert både och! Dock kände jag att han inte riktigt sträckte fram höger fram i galoppen, den kändes liksom stötig om man jämför med hur hans galopp ska kännas. Red ett tag till med lösgörande för bogarna och galopperade mer sen och då kändes det bättre.
 
Söndag: Longering + arbete på banan. Mamma kikade även om hon kunde se något vilket hon inte gjorde, jag tyckte dock att galoppen i höger var detsamma som dagen innan, så jag red lite lösgörande då igen och kände därefter ingenting i galoppen, förhoppningsvis är det bara stelhet eller en lättare sträckning från hagen eller något liknande. Han kändes väldigt fin faktiskt, positiv till arbete och trampar på under sig och slappnar av bra!
 
Måndag: Uteritt med gänget, det blev en bra lång runda. Vi hade tänkt bada med kossorna var flyttade till den hagen man ska igenom för att komma ner till stranden så det får vi ta en annan gång istället. Vi stötte på en hel del rådjur och en fjolårsälgkalv som gjorde utfall mot oss innan den drog vidare. Läskigt det där, med älgar. Det är ju så stora och snabba!
 
 
Idag har vi varit på kliniken för vaccination av botulism, första sprutan av tre. Han kommer ju börja äta hösilage nere i Skåne så då vågar vi inte riskera något så bästa är att vaccinera. Och det var ju såklart ett föl på kliniken.. Vilket förvandlade min snälla och lugna herre till en galen hingst! Han skrek och pep och flög runt i boxen så fort fölet syntes.. Knäppa häst!

Isabelle Lexing

Välkommen hit!
 
Jag heter Isabelle och bor just nu hemma med min mamma och min lillebror, samt med våra katter och hundar. Jag har hållit på med hästar sen 6 års ålder och jag lärde mig rida på Väsby Ridklubb där de har blandat både ponnyer och hästar. Länge har jag haft ett brinnande intresse för just hästar men senare år har även intresset för tävling väckts till liv. Jag red på ridskolan tills jag skaffade min foderponny "Bullen" som idag är 31 år gammal, han fick mig att öppna ögonen för ett nytt sätt att rida och att utvecklas och prestera. Vi startade vår första lokala hoppning en höst på Väsby just, och ja vi vann och på den vägen har det fortsatt.
 
Jag har haft en stor häst efter Bullen som jag tävlade en del, dock var hans ben inte de bästa och han är nu mer promenadhäst. Jag har nu en 6 åring, Qultus, han var 4år när han kom till oss för två år sen snart. Jag fastnade för honom direkt jag såg honom i stallet nere i Åtvidaberg. Till hösten 2013 flyttar jag och hästen ner till Flyinge för att börja studera första året på Hippologprogrammet och det är egentligen det den här bloggen komma handla om, mina år som högskolestundent och livet på riksanläggningar. 

Jag har arbetat 3 år på SATS Väsby och 2 år på Sollentuna Ridklubb och lärt mig otroligt mycket på båda mina jobb, om människor, social kompetens och självklart om träning och hästar!
 
Har ni några frågor till mig? Var inte rädda, jag svarar på det mesta, så VÅGA FRÅGA :)
 
Du kan läsa om Qultus här