Godmorgon onsdag!

Klockan är just nu 07.14 och jag har varit vaken i två timmar redan. Det är nämligen så att jag tidigt imorse körde min sambo och en annan från klassen till Lund Central där de ska ta tåget till Kastrup för att därifrån flyga till Warendorf, Tyskland. EEN Students Competition är på ingång med start IDAG. Vi övriga hejar såklart på våra två klasskamrater från hemmaplan eftersom här har vi obligatoriska lektioner på schemat vilket gör att vi inte kan följa med och heja på plats, väldigt surt!

Mindre än två veckor kvar nu alltså, vi går in på slutklämmen på denna utbildning, nästa fredag är det slut, finito, finished, the end etc. Men innan dess ska vi klara av den allmänna redovisningar av examensarbetet, redovisning av praktiken vi gjort, skolmästerskapen, Flyinge Toughest och en och annan jobbtimme och lite annat skoj också. Jag är laddad för att krama ur det sista ur trasan, examen - here we come!
 
 Windjammer, f. 2006 e. Cardento - Steve's Friend xx
 

Utbildningskontroll m.m.

Förra veckan hade vi ju även vår avslutande utbildningskontroll som är lite mer som en examination i hoppblocket där vi rider för Svante Johansson. Svante har då aldrig sett oss innan och ska göra en bedömning utefter dagens ridpass, vi får sedan ett protokoll där spannet ligger på Mycket bra - mindre bra på olika bedömningspunkter. Vi har under terminen redan haft två andra utbildningskontroller för Maria Gretzer som ser oss lite oftare och båda har gått väldigt bra! 
 
Här är iallafall den avslutande rundan för Svante, vi hoppade samma bana två gånger men på olika höjd. Windy som är så stor galopperad fick jag enkelt rida fram på, på ett mindre galoppsprång än vad som var tänkt från början. Han är som en stor valross som gärna låter lite när han får ta i över hindren! Guldstjärna till min koloss. 
 
 
Samma dag hade vi även banhoppning med de unga hästarna inför kommande tävlingar. Vi hoppade ute på åbanan i solskenet och det var superhärligt! Vi hoppade en lite längre bana med både kontroll på att framåtdrivande hjälper fungerade samt att de förhållande hjälperna fanns med. Zinzano får också såklart en guldstjärna som alltid i hoppningen! 
 

Film från tävlingen

Här kommer filmen från tävlingen i Trolleholm med Zinzano, fick en väldigt trevlig känsla där jag kunde få honom till en avsprångspunkt längre ifrån hindret som han behöver. Kommer lite stort in i kombinationen på slutet och då blir det lätt väldigt tajt för honom som gärna landar långt bakom hindren, så han löser den väldigt bra ändå!