Nygammal destination

Hej!

Bloggen förblir lite tom såhär men dagarna har så mycket att erbjuda så det glöms av lite att skriva här. Senare nytt är att Djamila har blivit såld och lämnat stallet, 3åringen har tagit sina första språng med ryttare på ryggen och var så duktig, Ivo är i Österrike på tävling, unghästar har även blivit klippta och även det var väldigt okomplicerat. Och hovslagaren i stallet har köpt ny häst, extremt stor 3åring e. Diarado's boy! Jag lovar att den är 1,80 i manken.

En annan sak som också har hänt är att jag sagt upp mig härifrån. Och nu kan många spekulationer uppkomma såklart men jag har nämligen fått ett jobberbjudande jag inte kan tacka nej till! Så oavsett om jag trivs väldigt bra här och känner att jag utvecklats väldigt genom att rida så många olika hästar så var detta jobb lite utav en dröm. Den 19e december går flyget hem. 2 dagar spenderas i Skåne med Lydia och sedan blir det jul hemma i Stockholm. Känns väldigt tråkigt att lämna teamet här och framförallt Amanda som ändå blivit en så god vän till mig. Vi kommer däremot fortsätta lite smått med vår salusida jag och Amanda för att få lite rullians på hästarna här.

Vart ska jag då börja jobba?
Det är en nygammal destination för mig. En av de bästa platserna på jorden enligt mig med en av de bästa personerna som arbetskamrat.

FLYINGE är platsen som äger mitt hjärta och Lydia är min fantastiska vän och blivande kollega. Jag fick nämligen ett telefonsamtal för några veckor sen nu från Ann-Catrin Carlsson där hon frågade om jag ville bli stipendiat från mitten på januari. Eftersom jag som aldrig sökte till den lediga platsen som Lydia fick i höstas kände jag mig överväldigad över frågan från henne men behövde såklart lite betänketid. Och som sagt flyinge är min nygamla destination. Jag ska bli stipendiat! Och då kan jag även pussa på den finaste hästen på planeten varje dag.

Hästar till salu!

Liten påminnelse till de få som faktiskt behagar att läsa denna blogg så har vi flera hästar till salu. Det finns filmer och så på alla hästar. Vill ni veta mer om någon speciell? Kontakta Amanda på blogg@amandabjork.se

Djamila Cool, 10 år e. Daddy Cool

Hermione, 7 år e. Hermes D'Authieux

Firecracker S, 6 år e. Viceroy T

Äntligen lite sol och värme igen!

Godkväll!
 
Blir ett litet kort kvällsinlägg idag då klockan tickar iväg för fort i vanlig ordning. Idag har vi jobbat på snabbt som vinden för att kunna vara lite halvlediga under eftermiddagen eftersom det var GCT-final att se! Och ingen mindre än sveriges kung Rolf-Göran Bengtsson tog både hem segern i dagens klass och även finalpriset i GCT! Som han kämpat. 3 klockrena rundor levererade han idag och man kan ju inte annat än att bli insprirerad. Världsklass. 
 
Denna helg har än så länge bjudit på en hel del sol och värme! Jackan kunde tas av igen om man blir ändå svettig när man rider! Både igår och idag har två hästar fått komma ut på en tur och jag tror vi tar en tur med två imorgon också om vädret tillåter. Idag fick Firre komma ut igen och han går som tåget ute, så himla gullig! Lägger man om benen kommer han upp i trav eller galopp eller vad man nu ber om och bara går och går och går. Inte att han skenar och blir vild utan han är bara lycklig! Älskar hästar med lite livsglädje! 
 
Nä nu åter till det som ska fixas innan jag ska sova, söndag imorgon och sista arbetsdagen för denna vecka! Kan ju låta lite konstigt men våra veckor löper tisdag-måndag och inte måndag-söndag. 
 
Ha en fin dag imorgon!
 
Vi har även haft småhundsbesök i stallet vilket får mig att sakna min gris lite extra.