Olycksfågel?

Hallå!
 
Fredag idag och sista dagen på tredje veckan på min praktikplats Djursholms Ridskola! Denna vecka har gått långsammare än föregående två veckor, mycket beroende på att jag mest stått still denna vecka och askulterat lektioner alla mina arbetspass men också för att min kära lilla häst valde att trampa in skon i hoven och är gipsad! Så himla typiskt, varför inte bara en vanlig tappsko som han annars brukar vara så duktig på? Detta har också inneburit att tre tävlingar på denna säsong gått förlorade. Han valde att gå omkull i hagen också innan det här med skon så vi missade Märstas hopptävlingar, och i.o.m gipsad hov så missade vi även förra helgens tävling på Veda som skulle varit säsongens första dressyrtävling OCH vi missar även hemmatävlingarna på Sollentuna nu på söndag.. Minst sagt surt, men positiva tankebanor ändå - det kunde varit värre!

Så det har varit lite ridning denna vecka för min del, men jag red faktiskt en sväng på min hundraårige (33 år) ponny som är helt vild och galen! Okej vi red på ängen vilket inte gjorde saken bättre men jag kan inte förstå hur stark man kan vara som ponny och vilken vilja att springa fort! Var helt slut efteråt trots mycket skrittjobb för att få honom lugn.
 
I och med Qultus småskador så har jag nu planerat om i tävlingskalendern då en del hopptävlingar föll bort, så vi avvaktar med fälttävlanstävlingarna ett tag, hade ju tänkt åka till Botkyrka den 14 maj men väljer att tävla i Märsta den helgen istället då de har hopptävling.
 
Imorgon får han förhoppningsvis på sig en sko, så då kan jag iallafall longera lite på kvällen efter att ha stått funktionär hela dagen på Sollentunas ponnytävling.