Utebliven uppdatering

Hej och god morgon! 

Det har varit så fullt upp nu i det senaste så jag har helt glömt av att uppdatera här. Lite tråkiga nyheter om konferensen i Belfast, som gör att vi inte får åka och presentera har uppkommit. Är väldigt arg och besviken eftersom vi kämpade med vårt abstract för inlämning under vår VFU när examenskursen ligger på paus. Jaja, väldigt tråkigt är det och jag hoppas det inte sker fler gånger för andra studenter. 

Första tävlingen närmar sig, på tisdag närmare sagt. Hoppas på att underlaget ser fortsatt bra ut och att väderprognosen har fel. Enligt den ska det regna i mängder fram till tävlingen vilket inte är så bra för gräsbanan. Mina hästar ska som tänkt gå 1,10 & 1,20. Men sviker underlaget blir det troligtvis bara en klass. Igår fick vi även hoppa bana som förberedande för tävlingarna. Båda hästarna hoppade super verkligen, vill verkligen inte att terminen ska ta slut! EAAP 2016

Så mycket blod, svett och tårar vi lagt ner på detta arbete. Vi påbörjade våra undersökningar i höstas på Flyinge AB's aktiva grupphästhållningen med massor av olika datainsamlingar för att få en så övergripande blick över systemet som möjligt. Vi valde att fokusera mest på beteendet vid grovfoderautomaterna eftersom det är där vi fått som uppfattning att hästarna spenderar mest tid. Utöver detta studerade vi vart hästarna befann i systemet och även hur de väljer att fördela sin ättid. 
 
MEN för att komma till saken med min rubrik, vi skickade ju in vårt Abstract till EAAP, Meeting of the European Federation of Animal Science för att se om de tyckte vårt arbete var intressant. Vi fick nyss en samtal från vår handledare Sofia (som för övrigt är den bästa handledaren man kan tänka sig!) att de vill att vi kommer till Belfast, ENGLAND, för att redovisa om vårt arbete. Och inte nog med det, vi kommer få göra en den långa redovisningen! Och inte bara göra den korta på 5 minuter. Så nu måste arbetet göras om till engelska så kan få bättre insikt på det i engelskt format. Herregud! Vi har gott om tid på oss, då konferensen inte går av stapeln före slutet på augusti, men ändå, hur häftigt?! Kan vi anse oss som forskare nu? 
 
arbetet är betydligt längre än så här nu, i veckan sker även opponering och snart närmar sig slutgiltiga inlämningen!

Söndagsmys

Helgen här har varit väldigt lugn, nästan för lugn så det kryper i kroppen på en. Snart måndag och ny vecka. En vecka bestående av en kort Stockholmstrip också och en del hoppning, de vuxna hästarna ska få åka iväg på träning på tisdag till Henriks gård för att få se nått annat än Flyinge. Spännande! 

Idag har mina hästar och jag myst i skogen i blåsten.