Jobb efter hippologen

Hej och god morgon!

Har fått en del frågor under åren om hur det ser ut på jobbfronten efter utbildningen. Jag skulle vilja säga att jobben finns där och i mängder! Det man kanske måste räkna med är att man kan behöva flytta på sig till vart jobbet finns. Speciellt om man vill ha ett specifikt jobb. I min klass (12st) som gick ut nu har alla jobb på lite olika ställen. Några av oss beger eller har redan begett sig utomlands men de flesta är kvar i Sverige och arbetar på lite olika företag, ridskolor med lite olika roller, hästskötare, ryttare m.m.

Man får väldigt mycket kontakter genom utbildningen och skolan mailar ut jobbannonser stup i kvarten, främst då till ridskolor. Så jobblös är man definitivt inte! Man har ju även två olika praktikperioder och knyter ju även egna kontakter där. Jag ska ju tillbaka till min praktikplats för att jobba och rida 😊 

Qultus

Hej!
 
Har ju varit ganska så dålig med att uppdatera på bloggen senaste perioden. Ville ta vara på all tid jag hade på Flyinge med mina klasskompisar, ex-jobb, hästar och härligt väder. Tiden går alldeles för snabbt ibland och det känns som igår som vi flyttade tillbaka ner till Flyinge igen för vårt sista år på hippologen. 
 
I samma veva som mina sista veckor på Flyinge så hade jag ett litet projekt "sälja häst" hemma. Nämligen Qultus. Emelie som har haft Qultus under mitt år på Flyinge var min första tanken som köpare och jag vet att hon gärna ville köpa honom. Nu blev det inte så iallafall eftersom Emelies egna häst Oscar (som förövrigt ska vara med i Stjärnornas Hoppning på SIHS) utvecklats och blivit riktigt fin så hon hade ett svårt val, antingen Qultus eller Oscar. Däremot visste Emelie om andra som letade häst och vips så hade en varit ute och provridit! Hon föll direkt för Qultus personlighet och utstrålning och en till provridning planerades in och därefter även veterinärbesiktning. Och ja, nu bor han hos henne inte så långt från oss här hemma. 4 år fick jag ihop med honom, Emelie hade ju honom det femte året vi ägde honom, och han var verkligen den perfekta första unghästen. 
 
Tackar för tiden med dig Qultus och önskar nya ägaren fortsatt lycka till! 
 
 
 
 
 
 
 

Livet som Hippolog

Hej! 
 
Var ett tag sen sist, mycket har hänt och många minnen skördats. Två veckor har gått sen jag tog min examen i Hippologi och jag är härmed Hippolog och inte längre Hippologstudent. Hur sjukt det nu kan låta? 3 år av kämpande, 3 år av slit, 3 år av många fantastiska minnen har passerat i rasande fart och jag skulle varje dag vilja göra om samma resa igen! Funderade starkt på att söka in igen nu för att kunna göra om det! Har ni inte sökt? SÖK! Anmälan är öppen igen för sen ansökan. 
 
Iallafall, är norrortsbo för några veckor till innan livet ska vidare till annat land. Det kommer bli lärorikt, kul och lite blandade känslor för jag trivs hemma, jag kommer sakna Sverige men jag kommer inte sakna Stockholm och stockholmsfolket. Jag vill andas och leva häst, punkt slut. Det gör man inte i en storstad. Sommaren kommer spenderas på resande fot hit och dit i Europa, första stoppet är i Wien, Österrike på tävlingarna där. Lite längtar jag men samtidigt har jag lite panik över det hela. Som sagt så är det väldigt blandade känslor kring det hela men jag tror det kommer bli väldigt bra i slutändan. 
 
Annars då? Jag och Lydia tog en riktig semestervecka här efter examen, vi drog till Kroatien i en vecka och solade, badade och åt väldigt mycket god mat. Välbehövligt. Jag rider min gamla gymnasiekompis 6 åring lite nu när jag är hemma och ska tävla dressyr innan jag åker. Idag fick han hoppa och det var väldigt skoj tyckte både häst och ryttare! På onsdag ska jag även hälsa på Qultus!
 
Hörs igen snart! 
 
Saknar denna fina häst, Zinzano.