Uppdatering

Hej igen!

Vart en micropaus i bloggandet. Det förra inlägget var ju ganska så djupt och nedstämt. Men livet har sina berg- och dalbanor, med känslor hit och tankar dit. Klockan är alldeles för tidigt och jag skrev faktiskt det här inlägget igår när jag inte kunde sova, dels för värmen och dels för att jag vet att klockan ringer alldeles för tidigt. Det står på 04.15 och hästarna ska lastas 05.15, alla 8 ska med till tävlingarna i Slovakien. Vi är alltså på väg till Samorin när detta publiceras för några dagars tävling. På söndag styr vi tillbaka till Österrike och Lake Arena och eventuellt några hästar mot Ungern för tävlingar där. Vart jag hamnar? Det vet jag inte än så det återstår att se.

Hästarna hoppade igår och gjorde det bra, perfekt uppladdning för tävlingarna som vi hoppas på går så bra som möjligt! Bara för att nämna vädret så vet jag att Sverige haft fantastiskt sommarväder nu i flera dagar och att det ösregnat ner hemma idag. Så typiskt Sverige. Men svensk sommar kan vara det bästa som finns ändå. Gillar inte den här tropiska värmen och stekhettan. Ska det va så ska man ha AC på rummet. Off topic men ändå.

Vi hörs när vi hörs! Beror ju lite på internetåtkomst och tid!

Tid

Hej! 
 
Några dagar sen jag uppdaterade sist, klockan närmar sig 22.30 här och det börjar bli dags att sova egentligen. Har lite halvlugna dagar här nu innan Ivo är tillbaka, dock har jag 8 hästar denna gång och inte 4 som i helgen som var. Har hunnit tvätta allt och påbörjat klippning av hästarna inför kommande tävlingsvecka, på onsdag bär det av mot Slovakien och Samorin och jag hoppas verkligen att jag inte står där själv då men Ivo löser det nog på nått sätt, han hade lite planer för det iallafall. 
 
Negativt med att vara själv med 8 hästar, jag hinner inte riktigt ge all kärlek till alla varje dag, skulle verkligen vilja hinna med det utan de får typ varannan dag-dos av kärlek haha. Nu låter det som att jag bara ser över dem varannan dag men så är ju verkligen inte fallet, de borstas, går på skritten, får mat och mockat och motioneras som planerat men det där lilla extra man vill hinna med, ja det hinns helt enkelt inte med. 
 
Positivt är att tiden går snabbt och det finns saker att göra hela tiden, man får hålla en plan igång för att vara så effektiv som möjligt. Samt att tankarna vandrar inte iväg allt för mycket, det är fokus på här och nu. Vilket känns extra bra just nu och det har gett mig tid att smälta de hemska nyheterna jag nåddes av i måndags. En bekants bortgång kändes alldeles för nära, alldeles för verkligt och det kändes som huvudet kollapsade.
 
Har haft lite tid att processa det hela och man kan ju aldrig säga att tiden läker såren - man lär sig leva med det. Jag kan fortfarande inte förstå hur snabbt en liv kan ryckas ifrån en och tänker då hela tiden att man ska ta vara på varje dag. Göra det man verkligen vill och inte vara rädd för att säga som man tycker. Helst av allt i detta virrvarr hade jag velat vara hemma, krama mina nära och kära och ta vara på tiden hemma. Var ju faktiskt bara hemma 3 veckor efter examen eftersom jag spenderade en vecka på semester utomlands och ja det känns nu. Har ju bott hemifrån, en bra bit ifrån familj och vänner i 3 års tid och en hemlängtan utan dess like finns inom mig hela tiden. Samtidigt som jag vill vara här, suga in kunskap och visa mig själv från mitt yttersta. Men så känns allt bara som ett rent kaos för huvudet just nu men det är bara att bita i äpplet och göra sitt jobb för hästarna behöver en varje morgon, varje kväll och flera gånger därtill under dygnet.
 
 

Lake Arena

Hej! 
 
Nu sitter jag här igen med lite lunchrast men ska strax bege mig ner till stallet igen för lite påfyllnad av vattnet och se om jag kan lyckas få tag på mer hö till hästarna. Har precis överlevt förmiddagens fyra ridpass på lagom pigga och glada hästar. De har ju haft det lite lugnt nu i några dagar så de var lite på tårna så att säga men jag överlevde utan några skador! Planen är att imorgon galoppjobba dem lite på galoppbanan som finns här och därefter jogga dem igen på söndag för sen på måndag är Ivo tillbaka och då ska han säkert trimma på hästarna lite. 
 
Jag har haft lite strul med internet här, men nu verkar det för tillfället fungera så jag passar på att blogga lite och se över sociala medier, hur kan man känna sig så utestängd från omvärlden utan internet? Jo eftersom allt ses över facebook eller andra sociala medier, missade ju tillexempel att det varit ytterligare ett attentat i Frankrike, hemskt! 
 
Tänkte presentera denna tävlingsplats lite närmre med lite bilder jag tagit samt de andra två hästarna jag rider här nu. Det är en väldigt stor tävlingsplats som har det mesta man kan tänka sig, den heter Lake Arena eftersom på tävlingsplatsen finns mycket riktigt en sjö! Perfekt för varma tävlingsdagar om man har en stund över. 
 
 
Ser kanske inte så härligt ut på bilden men när solen ligger på är vattnet alldeles sådär turkost-grönt. Man skulle nästan kunna tro att det är höst här med den här bilden, men det blåste storm igår så alla gamla löv kom fram igen! Tävlingsplatsen har runt 300-450 boxplatser, med tältstallet och vanliga stallar. Bara i den stalldelen vid stod i under tävlingarna var det 240 boxplatser! Till Arenan finns även då som jag nämnde en galoppbanan med två gräsbanor innanför, en "dressyrbana" (inga hinder framme), en framhoppningsbana och tävlingsbanan samt två ridhus, ett lite mindre och ett stort. Man kan även skritta runt sjön, perfekt fram- och avskrittning av hästarna. Sen finns det såklart allt sånt där annant man kan tänka sig under tävlingarna, shopping, mat och dryck plus en bar. Tävlingsplatsen har även rum att hyra, jag bor i ett av dem just nu. 
 
Till höger stallet med 240 boxplatser och till vänster är galoppbanan
 
Framhoppningsbanan
 
Coraline på promenad runt sjön
 
Tävlingsbanan, ganska så tom nu utan hinder
 
Min tredje kompis, Coraline, 6 år e. Corrado I - Cambridge
 
Och den fjärde, Evan, 7 år e. Toulon - Calvados