Solbränna

Ja, vad ska man göra om man är ledig och solen är framme hela dagen lång? Jo man ser till att få saker att göra utomhus, lite bränna måste man ju kunna skaffa trots allt. Idag har jag mockat hela hagen i linne och shorts och det syns. Har även legat på baksidan och glassat i solen men Bond, börjat läsa en bok och bara njutit av sommaren. Däremot så blåser det ganska duktigt, så man känner ju inte heller om man bränner sig före man går in och ser det. Så har bränt mig lite på axlarna, armarna, ryggen och vaderna haha ajaj!

Idag hade jag tänkt att Qultus ska få vila faktiskt, bara njuta ute i hagen med sin härliga kompis. Nu är det ju så många som åkt, både människor och hästar så det är väldigt tomt överallt. Bara vi hippologer kvar i huset nu eftersom vi slutar en vecka efter de andra. Konstigt va?

Är laddad för sommaren, allt som ska ske och allt som inte ska ske liksom. Även att vi ska åka till Strömsholm nästa vecka för att kolla in lägenheten vi ska bo i och kanske glutta lite på Nationaldagstävlingarna på RS när vi ändå är där, kanske hinna gå och hälsa på Colette också om hon inte är släppt på bete.

På onsdag vankas även utspark av treorna samt avskedsfest för oss ettor. Även om vi bara skiljs åt för sommaren så är det ändå viktigt att dra till med något ordentligt som avslut på ett grymt år tillsammans.
Hörs av senare!

Vad händer egentligen?

Nu rullar vi in på sista 7 dagarna kvar på Flyinge! Folk börjar droppa av en efter en eftersom de olika utbildningarna slutar olika datum, idag slutade både Unghästutbildarna och Hovslagarna så nu kommer huset bli mer och mer tomt allt eftersom dagarna går. Även stallet såklart, hästarna försvinner också en och en nu, vi har just nu bara 7 hästar i stallet!
 
Allt plugg är över också, fick precis svar om senaste tentan som vi skrev förra veckan, GODKÄND! Så nu kan man verkligen andas ut och bara njuta av de sista dagarna i skolan, 1 stalltjänst dag kvar och sen långhelg på det! Längtar lite hem men samtidigt är det tråkigt att flytta från skåne som man nu har bekantat sig med så väl.
 
Vi red lektion för Mette i måndags och han gick väldigt bra min lilla häst! Mette är otroligt duktig också på alla små detaljer i ens ridning för att det ska bli bra. Jag känner själv mina svagheter och även Qultus svagheter men njag känner även att vi går framåt, både han och jag. Även om hoppningen står lite still så går dressyren bättre! Så som sagt, hoppningen går sisådär, tävlade igår och hade två nedslag. Har ju backat till 1,10 nu för att se om det går bättre, han river inte lika mycket men är ändå olydig. Har redan bokat in mig på träning för när jag kommer hem. ÄNTLIGEN! :D
 
Får se om Qultus ska gå med på C-tränarkursen på måndag, Mette ville kanske ha med oss där, spännande!

Vemodigt

Qultanen kämpar på nere på Flyinge, hans kondition och ork testas verkligen nu när han går två pass om dagen. Igår gick han däremot ett dressyrpass och charmade inte Marianne som han charmade Mette.. Vilket betyder att han måste visas om igen för dressyren för att godkännas. Vemodigt? Ja helt klart. Vi får göra vårt bästa på fredag morgon men det känns tungt. 


Igår gick han dock bara ett pass på skolan eftersom han skulle tävla på eftermiddagen, han avancerade och hade faktiskt bara ner två av 10 hinder! 


Idag väntar ännu en dag med antagningsprov, det är väldigt roligt att stå med och lyssna på bedömarna och kul att se alla ryttare och hästar! 
Lycka till idag alla sökande!